Categories
Uncategorized

Как да открием източника на влага у дома

В дома ви от известно време се е появила влага, придружена с тъмни петна по тавана или стените, и се е образувал мухъл? Много е вероятно това да означава, че някъде в жилището ви има наличен проблем, който най-често е причинен от скрит теч. Но как да разберете с какъв характер е този проблем и къде се намира, за да го поправите? В много ситуации течовете не са видими за нашите очи, тъй като са се появили на скрити места като например по тръби, намиращи се в земята или в стените, под покрива и на други труднодостъпни места. И какво трябва да правим, ако имаме съмнения, че някъде в дома ни има скрита вода? Дали трябва да започнем да пробиваме отвори в стените и пода и да разпокриваме покрива, за да стигнем до източника на проблема? Разбира се, че не! Днес има далеч по-бързо, лесно, практично и удобно решение на този тип проблеми и в случай, че се питате какво е то, следващите редове ще ви запознаят с него.

Когато имаме подозрения, че вкъщи имаме теч поради наличие на влага и мухъл, трябва възможно най-скоро да разберем откъде точно идват те и съответно да се справим с тях. Най-добрият съвременен начин да направим това е термографската диагностика. Може би това е непознат термин за някои от вас, но всъщност този метод навлиза все повече и повече в днешния свят. Чрез него се откриват всякакви форми на влага и течове в жилищни и промишлени сгради, най-важното без никаква намеса в целостта на мястото. Това се реализира благодарение на термографската камера, която отчита наличие на скрита вода и точното й местоположение. Разбира се този уред трябва да попадне в правилните ръце на опитни и квалифицирани техници, за да може диагностиката да се извърши успешно. Нужни са само няколко часа за пълното обследване и диагностика на даденото жилище, и определянето на конкретните места, които имат нужда от ремонт.

Термографската диагностика може да бъде използвана за проверка на състоянието на различни места. Тя не само върши перфектна работа за откриване на течове, а също и на загуба на топлина в жилището в следствие на некачествена или повредена изолация, дограма, врати, под, покрив и т.н. Течове могат да възникнат във ВиК системата на дадена сграда, на покрива и на други места, затова когато не сме сигурни какъв точно е проблемът и къде да го търсим, най-добре е да използваме термографско обследване, което ще ни доведе до точните резултати.

Ако имате нужда от опитна фирма в София за откриване и отстраняване на течове или влага: https://buildings-audit.com/откриване-на-течове/.