Categories
Uncategorized

Какви щети може да нанесе един теч?

Влагата и течовете са доста разпространени проблеми, срещани в домакинството. Те не са никак безобидни както за състоянието на едно жилище, така и за здравето на неговите обитатели. В много домове може да се забележи мухъл по стените и тавана, което е сигурен знак, че някъде има проблем – най-често теч. Така че течовете не винаги могат да бъдат видяни директно, а трябва да се ориентираме за тяхното наличие по определени сигнали. В други случаи пък направо се натъкваме на капеща или течаща вода от тавана, пода, стените, тръбите и др. и ни става напълно ясно, че си имаме работа със сериозен проблем. Но каквато и да е ситуацията с течовете у дома, не бива да подценяваме тяхната важност, а трябва да им обърнем внимание навреме, за да избегнем по-мащабни щети и разходи. Най-добрия начин е да потърсим надеждна фирма за откриване на течове в София.

Какви по-нататъшни проблеми може да създаде един теч в имота ни?

Както казахме сериозността на подобно положение, включващо влага и вода, не трябва да бъде неглижирано, защото водата е способна да причини огромни и трайни щети на едно помещение. Ако бъде оставена да капе или тече дълго време, тя може да увреди повърхностите, така че да се наложи да бъдат сменени. Ако в банята ви има излишна вода, идваща от капеща тръба, плочките пожълтяват и след това наистина трябва да се приложи поне частичен ремонт. В случай, че в стаите ви има влага и мухъл, това първо може да направи мебелите и вещите ви неизползваеми, и да се наложи да ги сменяте с нови, което е доста неприятно. Вторият проблем, но не по-маловажен, е това, че влагата е вредна за здравето ни и често причинява респираторни проблеми и не само. Така че когато забележим такива фактори трябва да вземем незабавни мерки. Друго нещо е, че когато някъде в жилището ни тече вода, макар и скрита, сметките ни за вода се увеличават. А никой не иска да плаща за нещо, което не е използвал по предназначение. В зависимост къде точно се намира течът, водата може да причини истински щети на това място, да не говорим, че винаги съществува риск от наводнение в случай, че положението се обостри.

Вземайки предвид всички споменати щети, които водата и влагата могат да предизвикат, когато открием такъв проблем у дома трябва да действаме на момента, а да не чакаме нещата да излязат извън контрол. Най-добрият вариант е да наемем екип за откриване и отстраняване на течове, което е идеалното решение тук – https://buildings-audit.com/откриване-на-течове/.